|
|
|
usunięcie jajnika Torbiel jajnika ....
|
|
|
Witam, Moja żona jest właśnie po badaniu i lekarz stwierdził, że konieczne będzie usunięcie torbiela razem z jajnikiem. Żona jest przerażona , ja z resztą też. Historia jest taka: 3 miesiące temu podczas badania lekarz odkrył tą cystę miała 4,5 cm z wodnistą zawartością. Z tego co się dowiedzieliśmy dolegliwość dość powszechna. Lekarz zalecił leki hormonalne i kolejne badanie po 3 miesiącach. Jakieś 2 tygodnie od rozpoczęcia przyjmowania leków żona zdecydowala się na kolejne badanie, które wykazło ze torbiel ma juz 3 cm wiec zdawało sie że leki pomogły. No ale po 3 miesiącach okazało się ze nie. To ostatnie badanie wykazało 6 cm cystę o gęstej zawartości do usuniecia chirurgicznego niestety razem z jajnikiem. Wg lekarza drugi jajnik jest zupełnie zdrowy więc jest nadzieja ze bedziemy mogli miec dzieci. Mam pytanie czy któraś z Pań przeszła coś podobnego? Czy jest sie czego bać? Czy jest szansa na to ze bedziemy mogli miec dzieci ? Z gory dziekuje za wszelkie informacje....Pozdrawiam... NN
|
|
|
|
Loguj się
|
|
|
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników. |
|
|
|
|
|
|
Witam! Niedawno miałam usuwaną torbiel jajnika która miała ok 5 cm średnicy.W moim przypadku nie było konieczne usunięcie jajnika i wydaje mi się, że decyzja o jego usunięciu powinna zapadać dopiero w trakcie operacji, gdy lekarz zobaczy na żywo jak się sytuacja przedstawia.Czy konsultowaliście sprawę z innym lekarzem?Może warto się wybrać gdzieś indziej i zobaczyć co powie? Jeśli jednak konieczne okaże się usunięcie jajnika, to nie martwcie się na zapas. Wiele kobiet z jednym jajnikiem rodzi dzieci i Wam na pewno też się uda. Pozdrawiam
|
|
|
|
Loguj się
|
|
|
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników. |
|
|
|
|
|
|
Właśnie mamy umowioną wizytę u drugiego lekarza, który będzie przeprowadzał zabieg. Mam nadzieje , że bedzie miał dla nas nieco lepsze wieści. Dzieki za słowa otuchy.... Pozdrawiam... NN
|
|
|
|
Loguj się
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Niedawno miałam usuwaną torbiel jajnika która miała ok 5 cm średnicy.W moim przypadku nie było konieczne usunięcie jajnika i wydaje mi się, że decyzja o jego usunięciu powinna zapadać dopiero w trakcie operacji, gdy lekarz zobaczy na żywo jak się sytuacja przedstawia.Czy konsultowaliście sprawę z innym lekarzem?Może warto się wybrać gdzieś indziej i zobaczyć co powie? Jeśli jednak konieczne okaże się usunięcie jajnika, to nie martwcie się na zapas. Wiele kobiet z jednym jajnikiem rodzi dzieci i Wam na pewno też się uda. a moge wiedziec jakie mialas objawy cysty? iwon(k)a
|
|
|
|
Loguj się
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Witam Szczerze mówiąc nie miałam żadnych szczególnych objawów.Pobolewało mnie podbrzusze i to po prawej stronie,choć cysta była po lewej.Nawet zwykłe badanie ginekologiczne nie wykazało nic niepokojącego.Dopiero ogólne USG jamy brzusznej pozwoliło na odkrycie torbieli.
|
|
|
|
Loguj się
|
|
|
|
|
|
|
|
Szczerze mówiąc nie miałam żadnych szczególnych objawów.Pobolewało mnie podbrzusze i to po prawej stronie,choć cysta była po lewej.Nawet zwykłe badanie ginekologiczne nie wykazało nic niepokojącego.Dopiero ogólne USG jamy brzusznej pozwoliło na odkrycie torbieli. dzieki  iwon(k)a
|
|
|
|
Loguj się
|
|
|
|