Forum
Witamy, Gość
Proszę Login albo Zarejestruj.    Zapomniałeś hasło?
usunięcie jajnika Torbiel jajnika .... (1 wejść) (1) Gości
Idź na dół Odpowiedz Ulubione: 0
TEMAT: usunięcie jajnika Torbiel jajnika ....
usunięcie jajnika Torbiel jajnika ....  
Witam,     Moja żona jest właśnie po badaniu i lekarz stwierdził, że konieczne będzie usunięcie torbiela razem z jajnikiem. Żona jest przerażona , ja z resztą też.     Historia jest taka: 3 miesiące temu podczas badania lekarz odkrył tą cystę miała 4,5 cm z wodnistą zawartością. Z tego co się dowiedzieliśmy dolegliwość dość powszechna. Lekarz zalecił leki hormonalne i kolejne badanie po 3 miesiącach. Jakieś 2 tygodnie od rozpoczęcia przyjmowania leków żona zdecydowala się na kolejne badanie, które wykazło ze torbiel ma juz 3 cm wiec zdawało sie że leki pomogły. No ale po 3 miesiącach okazało się ze nie. To ostatnie badanie wykazało 6 cm cystę o gęstej zawartości do usuniecia chirurgicznego niestety razem z jajnikiem. Wg lekarza drugi jajnik jest zupełnie zdrowy więc jest nadzieja ze bedziemy mogli miec dzieci.     Mam pytanie czy któraś z Pań przeszła coś podobnego? Czy jest sie czego bać? Czy jest szansa na to ze bedziemy mogli miec dzieci ? Z gory dziekuje za wszelkie informacje....Pozdrawiam... NN

Loguj się Loguj się  
  Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.
Mila ()
Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika
Data urodzin:
Witam! Niedawno miałam usuwaną torbiel jajnika która miała ok 5 cm średnicy.W moim przypadku nie było konieczne usunięcie jajnika i wydaje mi się, że decyzja o jego usunięciu  powinna zapadać dopiero w trakcie operacji, gdy lekarz zobaczy na żywo jak się sytuacja przedstawia.Czy konsultowaliście sprawę z innym lekarzem?Może warto się wybrać gdzieś indziej i zobaczyć co powie? Jeśli jednak konieczne okaże się usunięcie jajnika, to nie martwcie się na zapas. Wiele kobiet z jednym jajnikiem rodzi dzieci i Wam na pewno też się uda. Pozdrawiam

Loguj się Loguj się  
  Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.
    Właśnie mamy umowioną wizytę u drugiego lekarza, który będzie przeprowadzał zabieg. Mam nadzieje , że bedzie miał dla nas nieco lepsze wieści. Dzieki za słowa otuchy.... Pozdrawiam... NN

Loguj się Loguj się  
Niedawno miałam usuwaną torbiel jajnika która miała ok 5 cm średnicy.W moim przypadku nie było konieczne usunięcie jajnika i wydaje mi się, że decyzja o jego usunięciu  powinna zapadać dopiero w trakcie operacji, gdy lekarz zobaczy na żywo jak się sytuacja przedstawia.Czy konsultowaliście sprawę z innym lekarzem?Może warto się wybrać gdzieś indziej i zobaczyć co powie? Jeśli jednak konieczne okaże się usunięcie jajnika, to nie martwcie się na zapas. Wiele kobiet z jednym jajnikiem rodzi dzieci i Wam na pewno też się uda. a moge wiedziec jakie mialas objawy cysty? iwon(k)a

Loguj się Loguj się  
Witam Szczerze mówiąc nie miałam żadnych szczególnych objawów.Pobolewało mnie podbrzusze i to po prawej stronie,choć cysta była po lewej.Nawet zwykłe badanie ginekologiczne nie wykazało nic niepokojącego.Dopiero ogólne USG jamy brzusznej pozwoliło na odkrycie torbieli.

Loguj się Loguj się  
Szczerze mówiąc nie miałam żadnych szczególnych objawów.Pobolewało mnie podbrzusze i to po prawej stronie,choć cysta była po lewej.Nawet zwykłe badanie ginekologiczne nie wykazało nic niepokojącego.Dopiero ogólne USG jamy brzusznej pozwoliło na odkrycie torbieli. dzieki iwon(k)a

Loguj się Loguj się  
Idź do góry Odpowiedz
Polish Version by JoomlaPL.com Team