|
|
|
ośrodki leczenia uzależnień terapia uzaleznienia od internetu
|
|
|
Witam, od jakiegos czasu do naszej fundacji zglaszaja sie coraz czesciej rodzice i pedagodzy szkolni z pytaniem, gdzie moga sie zglosic, kiedy maja problem z uzaleznieniem dziecka od internetu. Poki co - przyznam - nie mam pojecia, dokad ich wysylac. Pytalem w kilku zaprzyjaznionych miejscach i tez niewiele umieli mi poradzic. Wymyslilismy wiec sobie, by stworzyc katalog terapeutow uzaleznien znajacych sie na internecie i poradni uzaleznien, w ktorych sa tacy specjalisci. Tak na zdrowy, chlopski rozum kombinuje sobie, ze uzaleznienie ma na ogol okreslone mechanizmy, zmienia sie co najwyzej to, od czego sie uzalezniamy, czyli dobry terapeuta od uzaleznien posiadajacy dodatkowo wiedze na temat sieci (zeby rozumial, co klient do niego mowi) powinien sobie poradzic. Jesli macie jakies pomysly zwiazane z takim katalogiem, to zapraszam do dyskusji. A osoby, ktore chcialyby znalezc sie w takim katalogu zapraszam (poki co mailowo, jak sie zbierze wiecej chetnych, to dopiero wrzucimy na strone formularz) do zglaszania sie. Pozdrowienia, Jakub Spiewak
|
|
|
|
Loguj się
|
|
|
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników. |
|
|
|
|
|
Tak na zdrowy, chlopski rozum kombinuje sobie, ze uzaleznienie ma na ogol okreslone mechanizmy, zmienia sie co najwyzej to, od czego sie uzalezniamy, czyli dobry terapeuta od uzaleznien posiadajacy dodatkowo wiedze na temat sieci (zeby rozumial, co klient do niego mowi) powinien sobie poradzic. Ja tam się nie znam ale uzależnienie od internetu to chyba coś innego niż uzależnienie od używek, tutaj człowiek jest raczej uzależniony od informacji, kontaktu z ludźmi w formie pisanej 
|
|
|
|
Loguj się
|
|
|
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników. |
|
|
|
|
|
Ja tam się nie znam ale uzależnienie od internetu to chyba coś innego niż uzależnienie od używek, tutaj człowiek jest raczej uzależniony od informacji, kontaktu z ludźmi w formie pisanej Ja tez sie nie znam, dlatego pytam  Ale mysle sobie, ze roznica polega na braku reakcji chemicznych zwiazanych np. z narkotykami, niemniej mechanizm psychiczny jest chyba podobny. Pozdrawiam, Jakub Spiewak
|
|
|
|
Loguj się
|
|
|
|
|
|
|
|
braku reakcji chemicznych zwiazanych np. z narkotykami, niemniej mechanizm psychiczny jest chyba podobny. chcesz założyć/propagować/reklamować terapię uzaleznienia od internetu _przez internet_ ?? jak to się pisało - rotfl  ) natalia
|
|
|
|
Loguj się
|
|
|
|
|
|
|
|
|
czyli dobry terapeuta od uzaleznien posiadajacy dodatkowo wiedze na temat sieci (zeby rozumial, co klient do niego mowi) powinien sobie poradzic. Jesli macie jakies pomysly zwiazane z takim katalogiem, to zapraszam do dyskusji. A osoby, ktore chcialyby znalezc sie w takim katalogu zapraszam (poki co mailowo, jak sie zbierze wiecej chetnych, to dopiero wrzucimy na strone formularz) do zglaszania sie. Pozdrowienia, Jakub Spiewak
|
|
|
|
Loguj się
|
|
|
|
|
|
|
|
uzaleznienia od internetu _przez internet_ ?? jak to się pisało - rotfl ) nie chce prowadzic terapii przez internet, tylko dac rodzicom dostep do wiedzy, gdzie szukac pomocy. widzisz w tym cos dziwnego? Pozdrawiam, Jakub Spiewak
|
|
|
|
Loguj się
|
|
|
|