|
|
|
kolorowanki owoce Wzory witrażowe
|
|
Tak sobie czytam i coś mnie kusi. Może ozdobić swoje okno od kuchni - świetlik, kuchnia jest ciemna, okno wychodzi na pokój. Póki co powiesiłam dość ładną zasłonke i szukam ładnej firanki. A może coś z tej dziedziny? Macie jakies propozycje? Powinno to być coś dużego, żeby połozyć, namalować? dookoła ramy. Może być jakiś powtarzający się motyw. A moze jakies mobile? Technika taka sama, tylko robisz na sztywniejszej folii, potem wycinasz obrazki wraz z folia, podwieszasz na sznurkach do jakichs wieszakow (moga byc jakies ladne galazki (galonzki  ) i wsio! Mozesz sobie te mobile zdjac w kazdej chwili... i zawiesic inne  )) I jeszcze jedno... przypomnialy mi sie na swieta ze mozna zrobic ozdoby na dzucie, tylko na to trzeba obrzek wybrac(raczej forme, bo to bedzie 3D) np. miedziany drut formujemy i poszczegolne zamkniete fragmenty zanurzamy w farbie Window Color tak zeby zakrywala calosc... nie wiem jak to opisac.. Np. robimy plaki kwiata: kazdy platek musi byc jak ramka, ktora bedzie wypelniona farba. Po wyciagnieciu zanurzonego fragmenta farba pozostaje w zamknieciu :o) Potem to stawiamy suszyc, po wyschnieciu farby elementy ukladamy w jedna calosc i gotowe  Nie wiem czy zrozumiale napisalam o co mi chodzi z tym zanurzaniem, ale chyba wiecie co na mysli mialam... Aha, a co do wymiany szyby to tego nie trzeba robic. Monika ma racje, trzeba te obrazki tylko suszarka do wlosw pogrzac, obrazki (nawet te zestazalo-zesztywniale) schodza bez wysilku :o) sama w ten sposob czyscilam okna w calym domu. Pozdrawiam serdecznie Irena
|
|
|
|
Loguj się
|
|
|
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników. |
|
|
|
|
|
Aha , czy dziewczyna pisząca o tych tulipanach na butelce mogłaby mi podesłać wzorek ? Ewo, ja co prawda nie ta dziewczyna  ) ale mam w swoich kolorowankach kwiaty na dlugiej lodydze: chabry, bratek, dzwonki, fiolek, frezja, gozdik, hiacynt, groszek, irys, koniczyna, konwalie, kwiar jabloni, lilia biala, mak, malwa, mlecz, narcyz, piwonia, zonkil... no i tulipany tez  Co podeslac? Pozdrawiam serdecznie Irena
|
|
|
|
Loguj się
|
|
|
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników. |
|
|
|
|
|
hiacynt, groszek, irys, koniczyna, konwalie, kwiar jabloni, lilia biala, mak, malwa, mlecz, narcyz, piwonia, zonkil... no i tulipany tez Co podeslac? No wlasnie ! Mamy, ktorych dzieci maja kolorowanki zglos sie!  Ilona
|
|
|
|
Loguj się
|
|
|
|
|
|
|
|
|
miedziany drut formujemy i poszczegolne zamkniete fragmenty zanurzamy w farbie Window Color tak zeby zakrywala calosc... nie wiem jak to opisac.. Np. robimy plaki kwiata: kazdy platek musi byc jak ramka, ktora bedzie wypelniona farba. Po wyciagnieciu zanurzonego fragmenta farba pozostaje w zamknieciu :o) Tzn robi sie taka blonka? Ilona
|
|
|
|
Loguj się
|
|
|
|
|
|
|
|
To ja chciec,co prawda mój Janek jeszcz za mały,ale chrzesniaczka w sam raz  )) Agatek
|
|
|
|
Loguj się
|
|
|
|
|
|
|
|
To ja chciec,co prawda mój Janek jeszcz za mały,ale chrzesniaczka w sam raz )) Rozumiem ze to do mnie  ) A chcesz te wszystkie kwiaty? Bo ja mam jeszcze inne, wypisalam tylko te ze wzgledu na Ewe, zeby jej na butekle pasowalo. Jezeli chcesz je wszystkie to nie ma sprawy, tylko to potrwa. Wypisuje wszystkie co mam: bratek, chabry, dalia, dzwonki, fiolek, zrezja, gerbera, gozdik, hiacynt, groszek, irys, kasztanowiec, koniczyna, konwalie, krokus, kwiat jablini, lilia biala, lilia wodna, lubin, mak, malwa, mlecz, narcyz, nasrurcja, piwonia, powoj, przebisnieg, roza, slonecznik, stokrotki, tulipany, zonkil... ufff, koniec  Do wszystkich: dzis i jutro nic nie obiecuje, bo bede zajeta. Jak znajde chwile to bede skanowac, wiec prosze o cierpliwosc  )) No i prosze sie nie spodziewac jakchs kunsztownych obrazkow, bo to sa kolorowanki dka dzieci od lat 2  )) Jezeli ktos wybral sobie jeszcze, to wypiszcie ich wszystkie razem, w jednym poscie. Mi bedzie latwiej wtedy wysylac  Irena
|
|
|
|
Loguj się
|
|
|
|